susanneberg.dk
 
Et kursus med de bedste læremestre til selvudvikling!
susanneberg.dk
susanneberg.dk

Indholdsbeskrivelse

Kursist og mentorhest ser hinanden an i det frie møde
Der tages noter undervejs
Kursister kommunikerer med hver deres hest
Tid til refleksion
Tid til pause og frokost
Kursister kommunikerer med hestene i tov
Dag 1:
 
Kursisterne forberedes mentalt som fysisk, så de får det størst mulige udbytte af de efterfølgende dage med nærkontakt til hestene.
Dagen består af praktiske øvelser, teoretiske oplæg og tid til refleksion. Der sættes fokus på åndedrættets betydning, opbyggende vejrtrækningsøvelser og øvelser der styrker evnen til nærvær og koncentration.
Det forklares, hvordan heste kommunikerer, og hvorfor mennesker med stor succes kan bruge hesten som læremester i forbindelse med udvikling af personlige kompetencer.
Kursisterne får indsigt i de styrker, der ligger i at kunne være nærværende og tilstede, at kunne kende egne mønstre og være ærlig over for sig selv, at kunne mærke efter og give slip samt bevidst at kunne bruge sanserne i kommunikation med andre. 
Dagen foregår enten på Rørvig centret eller Ryttergaardens HorseManShipCenter med mindre andet ønskes.
Se også praktisk info.
 
 
Dag 2-3:
 
Kursisterne kommunikerer og arbejder med rolige og harmoniske heste og stilles overfor forskellige praktiske øvelser med heste fra jorden.
Kursisterne arbejder både med frie heste i flokke, på nært hold én til én samt med hestene i tov. De praktiske øvelser understøttes af refleksion, tid til fordybelse samt perspektivering til kursisternes eget liv. 
I det frie møde med hestene skabes der relationer, knyttes bånd og en masse følelser og tanker kommer i spil.
I modulet én til én sættes der fokus på hver enkelt kursist udvikling. Alle kursister bliver undervist én og én ca. 25 min. mens resten af gruppen observerer.
I kommunikationen med hestene i tov arbejder alle kursister samtidig med hver deres hest, hvor forskellige øvelser med hestene skal udføres.
Undervisningen tager udgangspunkt i øvelser fra Natural Horsemanship. Alle øvelser er i overensstemmelse med hestens naturlige behov og instinkter og bygger på tillid og kommunikation mellem kursist og mentorhest.
Der indgår ikke ridning i kurserne. Kursister kan dog efter ønske komme op og sidde på hestene i slutningen af kurset.
Et kursus der når hjertet og ikke blot hjernen!
susanneberg.dk
susanneberg.dk
susanneberg.dk
susanneberg.dk
Susanne Berg | CVR: 28429460 | Sletterhøjvej 9, Nakke, 4500 Nykøbing Sj. - Denmark | Tlf.: +45 30 25 96 01 | susanneberg@horsemanshipcenter.dk